Glada tillrop är alltid välkomna!

I måndags berättade jag att jag tänker engagera mig politiskt framöver. För mig som arbetat så länge som tjänsteman i politiska miljöer kändes det viktigt att vara tydlig. Från och med nu kommer jag både att ha och uttrycka en egen uppfattning i olika frågor. Posten var därmed lite grann av en markering, för andra men också för mig själv.

Döm därför om min förvåning och glädje över alla glada tillrop jag fått. Kollegor jag inte arbetat med sedan mitten på 1990-talet har hört av sig för att prata skola, forskning och folkbildning. Kollegor på andra ungdomsorganisationer har postat uppmuntrande ord på Facebook och Twitter. En vän i departementsvärlden sade i går att han inte var förvånad utan mer undrade varför jag dröjt och i dag fick jag en hälsning från Hong Kong med vänliga ord!

Jag blir otroligt glad över alla era hälsningar, synpunkter, råd och kommentarer! Tack till er allesammans. Jag sak göra mitt bästa för att fortsätta driva förändringsarbete i mina hjärtefrågor (skola, forskning, barn och unga samt kultur).

4 Replies to “Glada tillrop

  1. Utbildningspolitiken, Johan. Där bör du göra nytta. Hoppas det finns utrymme för dig hos M. Men du kanske är alltför kritisk till Björklund?

    1. Tack, Jörgen, för kommentar. Skola och utbildning ligger mig ju varmt om hjärtat så där vill jag gärna vara med. Jag har tagit mina första kontakter med folk som varit engagerade längre än jag i M och jag känner mig klart välkommen 🙂

  2. Johan, ditt beslut var glädjande, men inte speciellt överraskande. Vi behöver kloka politiker som klarar av att tänka nytt och som kan bortse från låsningar i gamla strukturer, uppfattningar och beroenden. Ser fram emot att diskutera aktuella frågor med dej. Lycka till.!!
    mvh//Jalle

    1. Tack, Jalle, för vänliga ord. Jag känner ju väl till ditt engagemang i samhällsfrågor sedan SIRNET-tiden och diskuterar gärna framtidsfrågor med dig!

Comments are closed.