I går besökte jag Rimbo/Edsbro Moderaterna vilket var en ny och spännande upplevelse. Jag hade fått chansen att träffa styrelsen och berätta lite om vem jag är och vad jag vill göra inom politiken. Det hela formade sig till en intressant och trevlig kväll ute på Wattsbo i Norrbyggeby.

Vi pratade om många olika ämnen under kvällen, bland annat skola och företagande som ju tillhör mina favoritområden. Skolan lär bli en stor fråga i valet 2014 och jag tror det finns anledning att prata om annat än vem som är huvudman. Det finns, märker jag, ett intresse av att prata  om skolans roll och uppdrag. Skolan ska ju inte bara förbereda oss för våra framtida yrkesliv utan också ge en bildning och utveckla oss som människor. Anställningsbarhet, detta förskräckliga ord, kan inte vara skolans slutmål!

Väldigt inspirerande var att se hur lokalföreningen arbetar med en tydlig vision för sitt arbete fram till valet (se bild nedan) och med sin närvaro på nätet.

Det var lärorikt att få veta mer om de utmaningar som finns i kommunen. Den borgerliga majoriteten har lyckats bra med att hålla ner ungdomsarbetslösheten fick jag lära mig. De stora utmaningarna är framför allt bostäder och kollektivtrafik.

Vi pratade också om värdet av öppna och demokratiska processer både i det politiska arbetet och i det interna partiarbetet. Det här är frågor som jag känner starkt för utifrån min erfarenhet från förbundsstyrelsen i Sverok och som är viktiga för att bygga engagemang bland medlemmarna och förtroende bland väljarna.

Direkt när jag kom hem samlade jag mina intryck i en kort film. Varsågod!


from Johan Groth on Vimeo.