Som en del av er vet har jag haft browservånda under en tid. Jag körde länge Flock som jag tycker är en riktigt bra browser för den sociala webben. Med det menar jag att Flock har bra stöd för att interagera mot t.ex. Twitter, Facebook, bloggar etc. Här har Flock haft mycket bra stöd, bl.a. vad gäller att kunna skriva bloggposter direkt i browsern och sedan skicka posten till en eller flera av dina bloggar.

Dock har jag haft problem vad gäller prestanda och stabilitet. Flock kan bli väldigt långsamt och man kan t.o.m. blir tvungen att gå in bland mapparna under Bibliotek och slänga vissa filer …

Så till slut bytte jag (tillbaka) till Firefox. Frågan blev då hur man hanterar sina sociala medier. Jag provade en hel del olika tillägg men har nu fastnat för Yonoo. Yonoo finns både som egen klient och som tillägg till Firefox. I Firefox skapar Yonoo en kolumn till vänster till vilken man kan koppla flöden från bl.a. Facebook, Twitter, MySpace, LinkedIn och Flickr. Man kan titta på flöden varför sig eller tillsammans, man kan se mentions, sökningar i eget flöde. Yonoo ger en bra struktur. Bäst av allt är att man i Yonoo kan skapa grupper och filtrerar i flödet (t.ex. vänner, kollegor, företag, …). Den observante kan göra reflexionen att jag lämnat Orsiso och det är så.

Vad kan man mer göra för att pimpa sin Firefox? Jag rekommenderarar även Delicious Bookmarks, Facebook verktygsfält, Power Twitter (som gör den “vanliga” Twitter-sidan mycket mer användbar) och Sage som RSS-läsare. Nämnda tillägg (och många andra) hittar du här.

Vad gäller utseende så gillar jag Bauhaus_Pure (som tyvärr inte fungerar med Firefox 3.6 ännu) och OldFactory Black.

Surfa på!