Det visar sig ha gått ett tag sedan jag skrev något i min serie Billig vardagslyx. Dock, förfäras ej trogna läsare! Här kommer ett nytt tips på hur man gör livet lyxigare utan stora kostnader. Det handlar om tid.

Tid upplevs ofta som en bristvara i det moderna samhället. Hur ofta får man inte höra “jag har inte tid”? Hur många önskar sig inte mer tid? Tricket som kan göra livet lite lyxigare är att helt enkelt ta sig tid och låta nuet kännas riktigt rejält.

I fredags tog jag mig tid när jag lagade lunch åt mig och son nummer 3. Jag begrundade vad vi skulle äta, hur vi skulle äta och när vi skulle äta. Jag satte inte på fiskpinnar på spisen och sprang ner i källaren för att skicka ett par mail för att vid återkomsten till spisen mötas av brända fiskpinnar … I stället tittade jag på kastrullen medan vattnet kokade upp, satte in mat i ugnen med planering, dukade och, hoppla, allt blev klart på samma gång!

Genom att ta mig tid så blev hela matlagningen en behaglig upplevelse och inte ett störande moment i arbetet.

Dessutom: så vitt jag märkt hittills har det faktum att jag inte arbetade på 30 minuter inte inneburit en total katastrof i något av mina projekt.

Således: ta dig tid och gör livet och vardagen lyxigare!