Ett riktigt troll håller sig AFK

Man behöver inte tillbringa många timmar på Internet för att träffa på de tyvärr inte så ovanliga Internet-trollen. I motsats till de troll vi är vana vid så är dessa troll svåra att hantera. De spricker inte i solljus, ej heller förvandlas de till sten. Bägge dessa möjligheter har jag flera gånger hoppats på, alltjämt fånfängt …

Trollen på Internet är dessvärre inte heller lika trögtänkta som sina föregångare. Det finns heller ingen fiffiga pojkar eller tappra riddare på nätet som kan rädda oss från trollen.

Vad ska man då göra? Lyckligtvis finns sätt att hantera även de Internetbaserade trollen. Caroline Chen delar med sig av sina tips i “Trolls Are Inevitable; Here’s How to Deal With Them“.

Tipsen är enkla och därför bra:

  • Don’t let them see you cry – troll lever på andras olycka, mata dem inte!
  • Separate the genuine complaints from the rage – alla är inte troll som framför negativa synpunkter, kasta inte ut barnen med trollen!
  • Kill ’em with kindness – brukar om inte döda dem så ta loven av dem (i alla fall tillfälligt)
  • Feed your advocates, starve the trolls – lägg din tid och energi på rätt personer, de kan också komma att bli dina bästa vapenbröder och -systrar i kampen mot trollen
  • Troll fights happen – händer ibland och erbjuder en lika effektiv som underhållande lösning på trollandet
  • Avoid deleting – en raderad post är en mums för trollen eftersom de bekräftar att du bryr dig om vad de säger (om än tvärtom eller hur man ska säga)
  • Protect yourself from the troll avalanche – om trollen lockar fram fler troll så kan det finnas skäl att granska sina processer och rutiner, många troll brukar tyda på att något är fel på riktigt så fixa det!

Läs och lägg reglerna på minnet så kan du mota trollet i grind nästa gång det dyker upp i ditt flöde eller på din webbsida!