Jag håller på att gå igenom hyllorna. Tänker nämligen deponera ett par lådor Internethistoria hos Internetmuseet. Hittar bl.a. dessa godsaker (från vänster):
- “Teldok 94” som avslöjar myter om IT, t.ex. “Minitel har varit – och är – en stor succé” och “Samhället blir papperslöst”
- “who is IT” som är en sammanställning av alla som var något i Internetsverige är 2000, totalt kanske 200 – 300 namn (större än så var inte Internet då). Vissa var heta då men är det inte nu (ingen nämnd, ingen glömd). Vissa vara heta då och är det än idag (t.ex. Joakim J och Jonas S). Min ödmjukhet förbjuder mig att säga annat än kolla på sidan 51 under bokstaven G 😉
- “Ett smultronställe för Internetblåbär” som var en absolut must have i slutet på 1990-talet. I boken förklarar den oförlikneligt Pär L hur Internet hänger ihop och fungerar. Här kunde man lära sig att skicka e-post, surfa och använda ftp. En liten tidsstämpel finns i meningen: “En hyfsat snabb persondator och ett modem som klarar minst 14400 bps är önskvärt.”
Dessa, och ungefär två flyttlådor till med trycksaker, kommer snart att finns på museet för den nyfikne att läsa och forska i.