Ibland hamnar man på konserter som överträffar alla förväntningar. Vad som sannolikt blir mitt sista besök på Kraken (lokalen ska tydligen rivas på nyåret) bjöd på en sådan glad överraskning: tre mycket bra europeiska band inom gothic metal, doom metal och black metal!

Först ut var Silver Dust från Schweiz (webb, Spotify) som bjuder på en visuellt spännande show där sångaren interagerar med en “spegel” där olika figurer materialiseras och försvinner igen. Bandet sjunger på flera olika språk, bland annat franska och engelska. Musiken är uttrycksfull med berättande texter. Silver Dust bör man absolut hålla ögonen på framöver!

Band nummer två var Rotting Christ (webb, Spotify) från Grekland. Bandet har funnit i mer än 30 år och var ett av de första black metal-banden i regionen. Musiken är mörk, tät och kraftfull. Det här är ett band som inte lämnar dig oberörd!

Tredje bandet var Moonspell från Portugal (webb, Spotify). Det är också ett band med lång erfarenhet, bandet bildades 1992. Bandet är, förutom i sitt hemland (där de är ett av få metalband som toppat hitlistorna), stort i bland annat Tyskland. Jämfört med kvällen bägge tidigare band företräder Moonspell en mer melodisk metal. Bra är det likväl och det hela artade sig till en riktigt minnesvärd kväll!