För ett par år sedan, dvs. för en evighet sedan i Interneteoner räknat, så lanserades en tjänst som heter Technorati. Så vitt jag förstod det då skulle Technorati bygga upp en katalog över bloggar där varje blogg skulle få ett betyg baserat på hur betrodd bloggen var. Det var ju en bra idé så där i allmänhet.

I någon sorts missriktad vilja att visa att jag ligger på framkanten kopplade jag min blogg till Technorati via mina tags när jag startade bloggen.

Problemet är dock att man (jag) aldrig förstod vad man skulle använda tjänsten till eller betyget heller för den delen. Fortfarande fattar jag inte vad man får ut om söker på Technorati 😮

Nu känns det dessutom passé att länka till Technorati. På dagens webb är en hel blogg inte lika intressant som just de, för dig, intressanta posterna som finns i en, fem eller tio bloggar! Vem vill se markeringen 999+ i sin RSS-läsare när man egentligen letar efter vissa utvalda poster?

Och, som en gammal kamrat till mig brukar säga, hos mannen är tanke och handling ett och därför njuter ni från och med denna helg av min blogg utan länkar till Technorati.

[Om jag missat något så får ni gärna höra av er med en mild tillrättvisning så lägger jag tilbaka kopplingen :-)]