Svärfar har nyligen bytt upp sig till en ny, egen MacBook. Detta innebär att jag kan få tillbaka min gamla iBook P1 Lanai. Den togs ur produktion i juni 2000 och har supportstatus “Obsolete”. Icke desto mindre går denna maskin som en trogen liten traktor. Se själv nedan!

Underbara former, härliga färger (ljusblå, mangoorange och grafitgrå). Missa inte skrivbordsbilden med sina kosmiska kometer.

Burken levererades med Mac OS 8.6 så visst har jag uppdaterat om än inte på sistone 😉

Ni minns väl startknapparna och den lilla “dra ut”-menyn längst ner som gav tillgång till olika inställningar. Vart tog den vägen egentligen?

Ingen dator utan bra program. Här har vi ClarisWorks 3.0, ordbehandling och kalkyl. Svärfar har skött alla korrespondens och allt budgethantering etc. i ClarisWorks fram till och med utgången av 2009!

Ah, så kronan på verket: Netscape 7.0 i levande livet! Och allt fungerar precis som det ska.

2 Replies to “Gammal Mac à la Vira Blåtira

  1. Hej

    har också en sån underbar, gammal ibook! Jag älskar den, fantastisk att skriva på, form och färg är toppen. Har en nyare i dag, men har behållit min gamla laptop, som jag ibland tar fram. Skulle utan tvekan köpa en ny om det fanns i dag. Finare dator finns inte.

    Mvh,
    Tove

    1. Tack för kommentar! Apple har gjort så många snygga datorer. Vi har sparat alla snygga gamla datorer på vinden. Jag hoppas kunna göra en utställning när sönerna flytta ut 😉

Comments are closed.