Evernotes fina elefant

Nu har jag kopplat Evernote till min blogg. Detta innebär att ni som använder Evernote med ett enkelt klick på den lilla elefanten i slutet på posten kan få hela bloggposten överförd till Evernote. Posten förs över i html-format med bilder och allt. Det verkar finns en del problem med att få med vissa tecken, i mitt testfall faktiskt ett vanligt bindestreck, men det är ett smärre problem.

Vad är då Evernote kanske en del av mina läsare undrar? Evernote är, kan man säga, en digital anteckningsbok. Man kan göra anteckningar som kan sparas i anteckningsböcker. Det är möjligt att förse varje anteckning med metadata (taggar). Evernote sätter själv vissa taggar på anteckningar. Sammantaget gör detta att det är väldigt lät att hitta bland sina anteckningar.

Vad som är ännu bättre är att Evernote har textigenkänning i bilder så om du laddar upp en bild i en anteckning och sedan söker så hittar Evernote ordet även om det finns i bilden! Hur coolt som helst (även om det förstås förutsätter att handstilen är hyfsat läsbar).

Vad som är ännu ännu bättre med Evernote är att appen “bor” på min dator, på min iPad och i min iPhone! Detta innebär att jag kan ta anteckningar på paddan när jag sitter på möte och få den nya anteckningen överförd till datorn och, vice versa, alltid ha med mig min anteckningar när jag är ute och rör på mig.

Evernote är en av de bästa apparna/programmen jag har när det gäller att vara fullt “cloud and web 2.0”-compliant 🙂