Jag har bloggat sedan 2009 (det finns poster med äldre datum men de är post-daterade). När jag började blogga handlade det mycket om att samla mina tankar och vad jag skrivit under mitt yrkesverksamma liv. Jag befann mig just då i en fas när jag bytte jobb och inriktning och det fanns goda skäl att samla och strukturera. Jag såg bloggen som något av ett utvidgat digitalt CV.

Ganska snart började jag finna ett nöje i att skriva mer allmänt. Jag började kommentera yrkesrelaterade frågor och mer fritidsrelaterade saker. Bloggen blev ett sätt att kanalisera min skrivarlust.

I en tredje fas har bloggen tjänat som verktyg för att mer offensivt berätta om de olika tjänster jag erbjuder marknaden. Det var ungefär samtidigt som jag delade upp posterna i två kategorier, arbete och fritid, för att göra det lättare för besökarna att välja vilken del av mitt skrivande de var intresserade av.

Jag är rätt stolt över min blogg. Jag tycker jag allt som oftast lyckats skriva poster som engagerar eller roar. Jag får en del kommentarer. Jag får rätt många RT:s på mina poster vilket glädjer mig mycket. Jag tycker bloggen fungerar bra. Just därför vill jag dela med mig av mina knep kring hur man bygger en bra blogg.

Jag har identiferat tio steg:

  1. bra innehåll
  2. bra grundstruktur
  3. “kataloger”
  4. synas i andra media
  5. dela
  6. sammanhållen ekologi
  7. dialog
  8. uppföljning
  9. damage control
  10. SEO
Vill du veta mer om mina tio steg till en framgångsrik blogg så läs gärna igenom presentationen nedan eller hör av dig så kan jag berätta mer om hur jag ser på bloggande nu och i framtiden! Min kontaktinformation finns här.