I förrgår hade hustrun och jag möjlighet att delta i årets upplaga av Humorgalan. Biljetter hade vi fått eftersom min blogg regelbundet upplåter plats för information om UNICEF:s arbete för barn och unga (du kan också börja blogga för UNICEF, läs mer här).

Pojke i Centralafrikanska republiken

På galan blandades humor och allvar och även om diskussionen på bland annat Twitter visade att det finns olika uppfattningar om vad som är humor och vilken humor som passar i vilket sammanhang så kan man inte gå förbi de filminslag som berättade om barn i bland annat Kenya, Centralafrikanska republiken och Honduras.

Visste ni att det finns mer 2,5 miljoner föräldralösa barn i Kenya? Visste ni att flickor i nedre tonåren i Kenyas slumstäder inte bara måste ta ansvar för sina yngre syskon utan dessutom leva i ständig rädsla för att bli våldtagna och till och med mördade i sitt eget hem? Visste ni att det finns tusentals barn i Honduras som lider av kronisk undernäring vilket leder till bestående hjärnskador? Visste ni att den vanligaste dödsorsaken bland barn under fem år i Centralafrikanska republiken är malaria och att enkla myggnät räddar liv?

Filmerna med och om barn i utsatta situationer var gripande. Det finns mycket att göra! Du kan göra skillnad! Gör det nu!

PS Årets Humorgala finns här. Titta noga så kanske du ser Kristina och mig i publiken (dock ej vid middagsborden utan uppe på läktaren).