I dag ska jag fira! Jag har nämligen gjort min första exit!

Hösten 1999 bildade jag tillsammans med Greg FitzPatrick, Patrik Hassel, Pär Lannerö och Benny Regnér ett bolag som skulle skapa framtidens IT-tjänster baserade på det som kom att kallas mjuk infrastruktur. Bärarna av all denna nya digitala lycka skulle vara XML och metadata. Det var ord som på den tiden fick de allra flesta att se ut som fågelholkar.

Vilket påminner mig om ett våra första uppdrag: Moderniseringsenheten på Statskontoret (jojomen!) ville ha svar på frågan om XML var något för offentlig förvaltning. Säljmötet tog 20 minuter och ett par veckor senare levererade vi rapporten. Svaret var: “Ja”.

Hur som helst, produktidéer hade vi många men kunderna vara färre. Vi blev ett konsultbolag med fokus på verksamhetsutveckling och Internet. Efter tio år i bolaget som konsult, VD och styrelseordförande övergick jag till annan verksamhet. Bolaget finns kvar än i dag.

Nu har jag i alla fall sålt mina aktier så i och med detta är Metamatrix ett avslutat kapitel i mitt liv. Jag blev inte rik men jag gick inte back heller, hade roligt under gång och lärde mig mycket. Det tycker jag är värt att fira! Nu blir det andra givar!