Denna fredag pushar jag för ett en spännande fråga: vem har makten i det ideella Sverige? Om du, liksom jag åker till Almedalen i nästa vecka, så finns en utmärkt möjlighet att fördjupa sig i frågan när ax, Sverok och Trinambai bjuder in till seminarium. Läs mer nedan!


IMG_2186
Provspelning av Inflytandespelet!

Det ideella engagemanget genomsyrar Sverige. Föreningar fungerar som demokratiskolor och skapar aktiva och engagerade medborgare. Men vem har egentligen makten i dessa organisationer? Och är alla verkligen med och bestämmer?

Det är frågorna som diskuteras på ax seminarium i Almedalen. I fokus är strategier för att skapa en jämnare maktfördelning och öka olika gruppers möjlighet att delta i beslutsprocesser, framför allt via den nyutvecklade Inflytandeguiden.

Under seminariet finns möjlighet att provspela Inflytandespelet, som är en del av Inflytandeguiden. Det har tagits fram i projektet Ungdomsinflytande nu!, där ungas inflytande stått i fokus. Utgångspunkten har varit att se unga människor som en resurs och metod för att uppnå föreningar och organisationers verksamhetsmål. Inflytandeguiden kommer att lanseras på hösten och du kan redan nu förbeställa den på www.trinambai.se/inflytandeguiden.

I projektet medverkar förutom ax även Sverok och Trinambai.

Tid: Torsdag, den 2 juli 2015, kl. 14.00
Plats: Strandgatan 7, Visby
En drop in-workshop med startande sessioner kl 14.00, 15.00 och 16.00.

Välkomna!