I går var det metal på Klubben på Fryshuset. Danska Forever Still och tyska Beyond the Black förgyllde tisdagskvällen med solid metal framförd med stark scennärvaro och god sånginsatser.

Kvällens huvudnummer var Beyond the Black från Mannheim. Sedan 2014 bjuder de på riktigt true symfonisk / power metal. Sångerskan Jennifer Haben (som grundade bandet) är ett kraftpaket med enorm närvaro och en röst som berör. Lite överraskade var att bandet lämnade scenen mitt i konserten varpå Jennifer och gitarristen Chris Hermsdörfer dök upp i bakre delen av salen för en akustisk minisession. Efter detta interludium dök hela bandet upp på scen igen (Jennifer i nya kläder). Beyond the Black är ett riktigt bra band som man inte bör missa! (Spotify)

Förband var Forever Still som bildades 2010 och har hemort i Köpenhamn. Forever Still bjuder på alternativ / gothic / heavy metal. Det är tung. Det är mörkt. Det är politiskt. Det är bra. Och, lika oväntat som unikt: de spelar på aetherophone (theremin). Svårslaget! Lyssna på Spotify.