Jag såg, min vana trogen, fram emot att förgylla min dag genom att läsa helgens utgåva av SvD Perfect Guide, ett magasin för vilket Ni, min herre, bär ansvar!

Intet kan på samma sätt sprida ett milt lugn i mitt liv som att ta del av de inträngande reportagen om framgångsrika människor som delar sin tid mellan romantiska helgresor till Venedig (där man å andra sidan riskerar att glömma sin guldblus) och skildringar av hur havremjölken skakas tills “den bildar ett ljuvligt skum” (en passage som skulle ha kunnat få även den store Ovidius att blygas)!

Då jag nyligen funderat på att bygga ett hemma-spa blev jag särskilt lycklig över att på magasinets framsida se att just detta, mig så närstående tema, skulle avhandlas i tidningen (se bifogad bild)!

Döm därför om min besvikelse, för att inte säga smolk i helgens glädjebägare, när jag bland magasinets sidor, trots tre genomläsningar, inte finner ett enda ord på detta tema!

Jag kan inte med ord uttrycka min besvikelse över detta slarv. Jag är nu så skakad att jag ser det som helt nödvändigt att lägga mina planer på ett hemma-spa på hyllan, eventuellt för en längre tid!

Herr redaktör, er främsta uppgift bör rimligen vara att bereda era läsaren en behaglig och informativ stund av behövlig avkoppling i deras dagliga ävlan. Då är dylika misstag i det närmaste oförlåtliga! Jag utgår från att det inte kommer att upprepas!

En än så länge trogen prenumerant,
J.G.