Berlin är en storstad och mycket riktigt finns det både ett och annat för den som är intresserad av historiska figurspel. Här kommer några tips:

  • Berliner Zinnfiguren, http://www.zinnfigur.com/
    En trevlig butik som ligger nära Savignyplatz i ett stilla område där det även finns gott om antikvariat. Butiken är kanske i första hand en bokhandel med många fantastiska militärhistoriska böcker. De har också en hel del platta tennfigurer. Butiken är liten och de visar endast upp en bråkdel av sitt sortiment. Ett tips är att i förväg kolla upp om det är något man är intresserad av och skriva upp eventuella koder. Personalen pratar engelska.
  • Battlefield Berlin, http://www.battlefield-berlin.de/
    Butiken har ett stort sortiment av olika märken för historiska figurspel såsom Flames of War/Battlefront, Corvus Belli, Copplestone Castings, Xyston m.m. Dessutom har de en hel del spännade terrängprylar.
  • Outpost Berlin, http://www.outpost-berlin.de/
    Utbudet är kanske framför allt inriktat mot fantasy och science fiction men det finns en del historiskt också. Butiken ligger lite avsides men är värd ett besök.

I Berlin finns också ett stort antal butiker för den som är intresserad av modelltåg (en är Michas Bahnhof, http://www.michas-bahnhof.de/). I dessa butiker kan man hitta ett uppsjö av material för terrängbygge: flock, träd etc.