Igår skrev jag en post på bloggen om att den tradionella webbplasten är döende. Detta är inte bara ett mitt eget hjärnspöke utan en tanke som slår igenom alltmer. Ett exempel är denna intervju med John Stack, redaktör på Tate Online, och Sarah Briggs, marknadsansvarig på Tate.

De berättar om hur Tate arbetar med de verktyg som den sociala webben erbjuder för att nå nya målgrupper, att nå ut med sitt material på andra sätt och att skapa ökad interaktivitet mellan besökare och utställare.

Stack börjar med att konstatera att den traditionella webbplatsen inte skalar, det vill säga arbetet med att underhålla webbplatsen växer fortare än mängden innehåll. Till slut kollapsar webbplatsen under sin egen underhållsbörda.

Tate vill istället nå publiken där den redan är och ge publiken material att arbeta med. Stack gör reflexionen att Tate vill söka sig till digitala miljöer där användarna redan känner sig hemma. Härigenom kan man nå nya grupper på nya sätt.

Se själva intervjun nedan!

A discussion with Tate about the use of sites like these from grewliketopsy on Vimeo.

2 Replies to “Webbplatsen är död – igen!

  1. Absolut. Det du kallar “en egen infrastruktur” är just det som jag kallar “Integration”. Din webshop är hur du kombinerar data ur kundregister, lagersystem, distributionssystem, referenssystem som pricerunner etc. På “toppen” kan man sedan sprida sitt innehåll t.ex. via en widget.

  2. I vissa fall håller jag med, men för viss verksamhet så måste man ha en egen infrastruktur som finns på en plats. Ta t ex en webshop, visst att man kan sprida bilder, länkar etc via twitter/facebook etc, men för att hantera kundregister, lager, artikeldatabas, betalning etc så måste det ske på en (eller fler) webbplats.
    Skulle iofs vara intressant att man kan dela med sig av en produkt och att det med den widget:en kommer hela orderkedjan så man kan ha en minishop på ens blog eller liknande.

Comments are closed.