Så var det dags igen. Här kommer några nya intressanta appar till iPhone. Denna post innehåller de sista apparna jag laddade hem till min 3:a. Nästa post kommer att handla om appar jag laddat ner på 4:an.

  • Conflict Data är en app framtagen av Uppsala universitet (tack @ake_johansson för tipset!). Här finns konkreta fakta samlade om alla världens konflikter. Appen är snytt, sökningar är lätta och intuitiva och innehållet av högsta klass. En must have för alla som är intresserade av historia, politik eller rollspel
  • DruidStones är ett pusselspel. Ett antal stenar ligger på gräset och du ska plocka bort alla. Du får dock bara plocka bort stenar som ligger på rad och ett visst antal stenar i varje omgång. Förvånansvärt kul.
  • FingerCut är en typiks rolig men löjlig app. Skärmen förvandlas till en roterande sågklinga. Nudda sågklingan och blodet sprutar. Enkelt, barnen gillar och snygg hantering av dropparna (vänd på phonen så förstår du vad jag menar)
  • Förstahjälpen är en app framtagen av Röda korset (trust!) där man på ett enkelt sätt kan se hur man gör hjärt-lungräddning och tar bort luftvägshinder. Det finns också mycket matnyttig information om allt från stroke via sjösjuka till ormbett. En must have!
  • SocialSeek är en app som visar hur det kommer att bli. Du söker på ämne och plats och får upp en lista över sökresultat från Twitter, bloggar samt bild- och filmtjänster. Tanken är att om du frågor efter pizza i Västerås så ska du se vad andra säger om saken och baserat på detta hitta rätt pizzeria. Nu är appen lite klumpig och resultaten blir inte riktigt tillräckligt bra (sannolikt beroende på att det inte finns tillräckligt mycket bra data att gräva i) men appen visar på hur sociala sökningar kan komma att fungera. En app för den framtidsinriktade!
  • Vuvuzela 2010 är naturligtvis en oumbärlig app om man vill minnas årets fotbolls-VM och/eller skapa uppmärksamhet kring sin person

Det var allt för denna gång! Jag märker att jag har lättare att få ut posterna om jag har färre appar med.