630573En vinterafton läser Groth Malmsten och finner henne verkligt intressant. Ja, så tagen av stunden blev jag till och med att jag skickade ut en tweet där jag lät kungöra att jag var kär, åtminstone i författaren, personen känner jag inte.

Boken “Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig” (ISBN 978-91-85625-80-2) handlar, som flera andra böcker jag läst av Malmsten, om Frankrike, Sverige, sorkar, DVD-filmer, naturen, staden, människor och möten, politik och barndomsminnen.

Boken är förledande lätt att läsa; man märker till en början inte dess komplexitet i innehåll och språk. Just denna skicklighet i att använda orden gör att man har samma behagliga blandning av känslor efter att ha läst boken som man kan ha efter att ha åkt skidor en dag eller så. Man är både trött och pigg, utmattad och uppfriskad, allt på samma gång.

Malmsten är en viktigt röst tycker jag, en röst som pekar på behovet av att få ha tid att läsa, skriva och tänka. Gör våra politiker och beslutsfattare det? Tar sig tid? I ett samhälle där inte ens våra forskare har tid för reflexion kan man undra. Allt mer offras på effektiviseringens altare …

Läs boken, tänk till och bli en lite bättre människa!

One Reply to ““Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig””

Comments are closed.