Jag tror väldigt mycket på att vi ser en förändring i hur människor relaterar till sitt arbete. När jag var ung var det viktigt att bli en del av ett företag, det faktum att du identifierade dig med företag var på något sätt en förutsättning för att få vara med och dela företagets framgångar.

I framtiden tror jag att det blir mycket viktigare för varje individ att vårda sitt eget varumärke, att så att säga vara sitt eget “företag” om inte i praktiken så i känslan. Du ställer sedan ditt varumärke, ditt “företag”, till din presumtive arbetsgivares förfoganden under en längre eller kortare tid. Du är däremot inte en del av företaget du är anställd på på samma sätt som förr.

Detta gör förstås att det blir svårare att behålla goda medarbetare. På Rekryteringsbloggen finns en post på temat “5 saker att kommunicera för att behålla duktiga medarbetare”. Tänkvärd läsning!

2 Replies to “Hur behålla duktiga medarbetare?

  1. Fast för väldigt många av oss handlar det om att få ett jobb som man kan behålla. Sedan jag tog examen för drygt 5 år sedan har jag haft terminsvikariat som längst.

    Då går det inte att bli en del av ett företag.

    1. Nej, det är nog så sant. Verkar som om vi har två trender idag när det gäller arbete. De som har för mycket och de som har för lite …

Comments are closed.