Många, framför allt vuxna, tror fortfarande att datorspel är något som utövas av ensamma finniga pojkar i mörka tonårsrum. Så är naturligtvis inte fallet. Datorspel eller, som termen lyder inom Sverok, e-sport är precis lika omväxlande och varierat som vilken annan hobby som helst (t.ex. jakt, segling eller körsång).

Precis som i många andra verksamheter nöjer sig den verklige e-sportskonnässören inte bara med att spela själv. Fotbollsentusiasten tittar på fotboll minst lika ofta som han själv spelar och varför skulle inte detta även gälla för e-sportarna?

En av mina söner följer Allsvenskan och Champions League på TV, en annan följer kanalen Huskystarcraft på Youtube. Här kan den inbitne StarCraft II-spelaren ta del av en uppsjö kommenterade spel. Sonen framhåller att han genom att se på spelen och lyssna på Husky (kommentatorn) lär sig mer om spelet.

Så, du som inte visste detta om datorspel (vilket jag inte gjorde för ca två veckor sedan), vidga dina vyer och njut av två exempel på Huskys rappa tunga som inte står Lennart Hylands långt efter!

2 Replies to “Husky – e-sportens Lennart Hyland?

    1. Hej Jörgen, tack för kommentar. Day9 verkar som du säger lite mer pedagogisk 🙂 Vi får lägga till honom på listan över must see på Youtube!

Comments are closed.