Så går dag 3 med #merkateder mot sitt slut. Tack vare @tops kan jag rapportera att i dag kl 15.51 hade totalt 315 personer skrivit 1614 tweets! Tittar vi på dagarna var och en för sig är siffrorna som följer:

  • söndag 13 mars: 215 aktiva personer skriver totalt 972 tweets
  • måndag 14 mars: 113 aktiva personer skriver 410 tweets
  • tisdag 15 mars: 78 aktiva personer  skriver 232 tweets

Hashtracking.com visar att i flödet har “479 tweets generated 137,819 impressions, reaching an audience of 35,865 followers within the past 24 hours”. Debatten på Twitter har med andra ord gått in i en lugnare fas.

Huvudattraktionen idag var annars att Jan Björklund skulle tala på en konferens i Malmö (se här). Temat var i och för sig högskolan men frågan var om han skulle kunna undgå att nämna de tidigare dagarnas debatt på Twitter. Det kunde han. Alla som är förvånade kan maila mig så skickar jag över en magnum Dom Pérignon 😉

Mer uppmuntrande är att debatten breddat sig (vilket förklarar varför det varit lite lugnare på Twitter) i och med att många börjat skriva om de frågor som ligger inom #merkateder på sina bloggar.

Jag har samlat några av de jag fått syn på nedan. Läs, fundera och kommentera!

“Grundlänkar”:

Blogginlägg mer eller mindre i anledning av eller med relevans för #merkateder:

Sedan ett litet meddelande: @tops och jag planerar att ordna ett tweetup kring #merkateder i slutet på mars. Håll ögonen öppna efter en inbjudan i ett socialt media nära dig! Hör gärna av dig om kan bidra med lokal (gärna en skolan med en rejäl kateder) och plats för uppåt 100 personer! Hör också av dig om du har lust att bistå med förfriskningar. Vi ser till att ordna en talare som kan inleda kvällen. Varför inte någon från Folkpartiet?