Igår genomfördes tweetup på temat #merkateder. Ungefär 40 personer hade samlats på Lärarnas hus på Stora Essingen. Efter en kort inledning av @tops och undertecknad vidtog en kort presentation av deltagarna och en möjlighet att “i plenum” lyfta olika frågor. Därefter hade vi två inspirationstalare: Peter Karlberg från Skolverket som talade om myndighetens roll och ansvar och Jan Hylén som talade 21st Century skills och hur olika länder arbetar kring framtidens skola.

Efter talarna var det dags för bikupor med löpande “avrapportering” till mötet. Efter detta pratade Hampus Brynolf om Twitter som påverkansverktyg och Maria Rönn om tankar kring en ny lärarroll m.m.

Under hela kvällen var diskussionen livlig. Vi hann prata om skolans uppdrag och möjligheter, om behovet av att stärka lärarna på olika plan, om forskning i och om skolan, om skillnaden mellan vision, strategier, mål och aktiviteter, om skolledarnas roll och kompetens och mycket, mycket mer!

Det var en rolig, spännande och lärorik kväll. Bilder från evenemanghet hittar ni här och en film som täcker hela kvällens diskussion nedan.

Stort tack till

 • Lärarförbundet som stödde tweetupen med lokal och generös smörgås- och kaffebuffé
 • Twingly som stödjer #merkateder med statistik m.m.
 • @peterkarlberg, @janhylen, @hampusbrynolf och @miaronn som ställde upp som inspirationstalare
 • och, framför allt, alla ni där ute som varje dag bidrar till att utveckla framtidens skola!

3 Replies to “Dag 32 med #merkateder – rapport från tweetup

 1. Hej!

  En liten kommentar ang. bikupan ni hade i början av tweetupen om hur det kan vara att Jan Björklund ena dagen har ett spärrat twitter-konto och fyra dagar senare chattar han på #merkateder på twitter.

  Folkpartiets personal har registrerat konto på alla våra ministrar som inte twittrar och lagt dem vilande så att ingen annan ska ta dem och “twittra” i deras namn. Det har nästan alla andra partier gjort också.

  Jan Björklund är inte intresserad av att twittra (men han kommunicerar på många andra sätt – prenumerera t.ex. gärna på hans digitala nyhetsbrev: http://www.folkpartiet.se/Jan-Bjorklund/Nyhetsbrev/) men däremot tycker han att det är kul med politisk debatt. När #merkateder-debatten drog igång frågade jag honom om han kunde tänka sig att delta i den och då svarade han ja.

  Så enkelt är det.

  Niki Westerberg
  Redaktör för webb o sociala medier
  Folkpartiets riksdagskansli

  1. Hej Niki,

   Tack för snabbt och klargörande svar. Jag tycker det är mycket elegant att ni inom partiet har en tydlig policy för hur ni arbetar med Twitter. Kanske många av oss som är på Twitter varje dag är lite snabba när vi hoppas att alla andra också ska vara där 😮 Nu vet jag ju också att ni i Folkpartiet har många flitiga twittrare på hög nivå, t.ex. @birgittaohlsson och @HeleneOdenjung och kanske man kan tolka det som sades som att det finns många som skulle vilja att ännu flera politikerna ville vara med och debattera i sociala medier. Jag hoppas att Jan fick lite mersmak efter sin medverkan i #merkateder-debatten den 17 mars! Jag vet att många uppskattade att han var med.

   Vänliga hälsningar
   /Johan

Comments are closed.