tumblr_n4xscf8i651snexhzo1_500
Kloka ord …

Bodil Sidén är pressekreterare “på nya Moderaterna” och aktiv i Moderata Ungdomsförbundet. I sin yrkesroll borde hon känna till vikten av att formulera sig på rätt sätt men uppenbarligen har något gått väldigt fel när hon ger sig på att skriv debattartikel i Nyheter 24. Bodil Sidén avslutar nämligen artikeln med en av Sveriges mest kända nynazistiska slogans.

Bodil Sidén har gjort ett allvarligt fel. Det kan beror på okunskap, nationalsocialistiskt svärmeri eller något annat, vad vet jag inte.

Det viktiga är att det inte rör sig om någon nybörjare utan om en person som är ansvarig för att hantera press och opinion i ett av Sveriges största partier under ett valår. Man borde kunna förvänta sig mer av henne när det gäller att inte använda nynazistiska slogans.

Ännu viktigare är dock att Nya moderaterna inte verkar ha en tydlig kontroll på vem som anställs och vilken värdegrund dessa personer har. Det handlar inte bara om kontroller utan minst lika viktigt är att Nya moderaterna stödjer sina anställda med tydliga kvalitetsrutiner.

Bodil Sidéns övertramp är allvarligt och påverkar förtroendet för henne och Nya moderaterna. Jag hoppas att bägge parter lär sig något av denna historia.

2 Replies to “Bodil Sidéns övertramp

  1. Dina antydningar, att Bodil Sidén kanske ägnar sig åt nationalsocialistiskt svärmeri, får mig att skarpt ifrågasätta vilken värdegrund DU har. Uppenbarligen har du läst debattartikeln som fan läser bibeln. Det finns ett politiskt parti just för människor som lägger värderingar och samhällsomstörtande åsikter i mun på medmänniskor som de av någon anledning har något emot. SD har jag för mig att de kallas.

    1. Tack för kommentar. Min värdegrund står nog rätt klar för den som läser min blogg och följer mitt arbete. Min värdegrund tar sig bland annat uttryck i att jag tänker på vad jag säger och hur det kan uppfattas av andra. Bodil Sidén har själv valt att i sin text använda en välkänd nynazistiska slogan. Det är ett grovt övertramp av en person i en ledande och ansvarig ställning, dessutom en ställning som fokuserar på kommunikation. Det är klart att det väcker frågor.

Comments are closed.