Den 31 maj 2019 bjöd Nick Cave in till samtal på Cirkus i Stockholm. Och det var verkligen ett samtal där Cave vände sig direkt till de personer i publiken som vill ställa frågor eller dela med sig av sina tankar, drömmar eller erfarenheter. Då och då, oftast inspirerade av den senaste frågan, satte sig Cave vid pianot och spelade ett eller flera av sina verk.

Nick Cave verkar inte rädas några frågor och tar varje fråga på allvar även om olika frågor för olika långa svar (det kortaste svaret på en fråga var “no”). Han talar om sitt liv, sitt tidigare missbruk, sonen som gick bort, om att skriva, om att resa och leva, om kärlek och vänskap.

Man kan inte låta bli att tänkta tanken att den som sett livets alla sidor och skiften, och inte minst de mörka och smutsiga, är den som förstår bäst vad som är viktigt och hur man ska förhålla sig.

Conversations med Nick Cave är, sammanfattningsvis, en magisk tillställning som, om du lyssnar med öppet sinne, ger dig svar men också fler frågor att begrunda på din fortsatta livsvandring.

PS. Vill du ställa en fråga till Nick Cave (eller läsa vad andra frågat och vilka svar de fått) så besök The Red Hand Files på https://www.theredhandfiles.com/!

PPS Mycket påpassligt ordnade Capitol visning av filmen 20.000 Days on Earth dagen innan konserten. En mycket bra film om skapandets process och mycket annat. Inte bara för Nick Cave-fans men nästan 😉