Helgen den 18 – 19 maj var det dags för demokratifest, dvs. årsmöte, i Kontaktnätet. Kontaktnätet är en riksorganisation för ideella kulturföreningar och har medlemsföreningar över hela landet.

I år var årsmötet hos Ung kraft i Nyköping. Föreningen har fantastiska lokaler med bland annat replokalerna, danssal och inspelningsstudio.

På årsmötet medverkade ett tiotal av Kontaktnätets medlemsföreningar. Kontaktnätet lägger stort fokus på ett inkluderande arbetssätt och håller hårt på ett demokrati och transparens. Detta märktes verkligen under årsmöte där ombuden var pålästa och engagerade.

Extra pluspoäng delas ut för den detaljerade genomgång av förbundets ekonomi som är viktig del av årsmötet. Jag tycker det är viktigt att alla på ärsmöte ges möjlighet att förstå vad som döljs bakom siffrorna, varifrån intäkterna kommer etc. När medlemmarna ges möjilghet att förstå ekonomin kan de på ett medvetet sätt påverka kommuner, regioner och stat!

En sak till är värd att nämna: årsmötet antog ett tiotal nya föreningar. Detta är återigen ett bevis på att föreningslivet är starkt i Sverige. Jag hoppas beslutsfattare, tjänstemän med flera inser betydelsen av och kraften i den ideella sektorn och agerar därefter!

Tack för att jag fick förtroendet att vara mötesordförande! Det var roligt och inspirerande.