Jag ska villigt erkänna att när jag var ung (yngre) så tillhörde jag dem som tyckte att skatterna gott kunde sänkas. Men nu verkar det som om skattesänkningarna gått över styr. Alla har vi våra triggers. Min är när mitt alma mater skickar mail till oss alumner och tigger pengar. Och inte för spektakulär nyutveckling. Och inte för avancerade framkantsforskning. Utan för att en doktorand ska få sina labb- och forskningsomkostnader täckta!

Pardon my french, men vad f*n är detta? Om staten inte kan betala för en voltmätare eller en anemometer för en doktorand hur i hela halva Visseltofta ska det då gå med grundforskningen i landet? Just den grundforskning som står i centrum för varje högtidstal av godtycklig utbildningsminister!

Utdrag ur ett upprörande brev!

PS Som vanligt är världen mer komplex än man vill tro. En titt på Ekonomifakta visar att skattetrycket idag är ungefär lika högt som 1976 så problemet är inte att skatterna, allmänt sett, sänkts utan snarare vad de används till. Så bollen tillbaka till riksdagens ledamöter: vad vill ni prioritera i statsbudgeten?