Det började med en artikel på DN Debatt och blev en av de största och livligaste diskussionerna på Twitter sedan #prataomdet.

Saken var alltså den att utbildningsminister Jan Björklund påstod att bristen på “katederundervisningen” låg bakom den svenska skolans problem och elevernas sjunkande studieresulatat.

Kl 09:56 lade @jocxy upp en tweet om artikeln på Twitter. Jag såg den och blev minst sagt upprörd. Artikeln är svepende, drar slutsatser hit och dit och buntar ihop äpplen och päron. Detta kunde inte få stå oemotsagt!

Jag skapade därför Twitter-taggen #merkateder och bjöd in till debatt.

Och visst hade @JanBjorklund och @folkpartiet trampat i spenaten. Det visade det enorma intresse tweeten väckte!

Nu, bara 12 timmar senare, har ca 200 personer engagerat sig i flödet och märkt sina tweets med #merkateder. Över 800 tweets har skickats i vad som måste vara en av Sveriges mest intensiva diskussioner om framtidens skola. Över 800 tweets, det är mer än en tweet per minut! Sajten hashtracking.com visar att debatten givit upphov till (just nu) “239,565 impressions, reaching an audience of 59,888 followers”.

Tack till alla er som engagerat er och bidragit med kloka, arga, varma, kreativa och spännande synpunkter! Vi kanske sover en stund nu men debatten går vidare i morgon och alla andra dagar!

Tack till @jocxy som genom #prataomdet visade att det går. Tack till @tops som hjälpt till att hantera flödet under dagen och som gjort det fiffiga script som gör det möjligt för oss att samla ihop alla förslag och skicka över till regeringen!

PS Sök gärna på #merkateder på Google och klicka på Realtid i menyn till vänster!

One Reply to “Dag 1 med #merkateder”

Comments are closed.