Häromdagen var jag och lyssnade på Dag Vag med vännen Perlan. Perlan har jag känt sedan 1968 och Dag Vag har jag lyssnat på nästan lika länge. Första gången var på Mariahissen och det måste ha varit vintern 1978/1979 eller 1979/1980. Jag minns att vi stod och trängdes utanför dörren och väntade på att de skulle öppna. Plötsligt kommer ett gäng stora killar och försöker tränga sig. Stor oro i leden tills vi ser att det är Dag Vags medlemmar som försöker ta sig fram; oron byts mot tystnad och en gång öppnas i tonårshorden …

Jag vill minnas att det var en konsert med mycket känsla av närhet till scenen och att vi bevittnade början på något nytt. Tony som var med fick med sig en av Tages avbrutna trumpinnar hem. Undrar om den finns kvar hemma hos Tony?

Det var i vilket fall en upplevelse att höra Dag Vag igen med samma nära känsla som då. Det har gått över 30 år och varken vi eller de har blivit yngre men musiken består. Trevlig helg!

4 Replies to “Dag Vag på Blidösund

  1. Tack Johan för ett bra referat!
    Jag kan tillägga att det var en osedvanligt vacker kväll för en tur med en alldeles äkta ångbåt. Och framförallt var det väldigt trevligt att umgås med gamle vännen Johan och prata om allt från nya jobb till att närma sig pensionsåldern som hårdrockare..

Comments are closed.