Goda vännen @tigernina hörde av sig igår kväll via Twitter: “Läser en e-gov-kurs på deltid, kurslitteraturen är offentliga rapporter från 2000-2005. Känns som historia. Har du bra lästips?”. Här handlar det ju inte bara om att undsätta a damsel in distress (vilket jag förstå gärna gör) utan också om ett utmärkt tillfälle att sammanfatta några av de i mitt tycke mest relevanta rapporterna och länkarna inom området. Varsågoda! Synpunkter och tillägg emottages tacksamt!

Urvalet är med nödvändighet rapsodiskt och återspeglar mina prioriteter och intressen. Listan har ett fokus på statliga insatser och de statliga myndigheternas behov. Det finns säkert mycket gjort och skrivet om kommunerna men där är jag inte lika påläst. Listan omfattar bara svenskt material.

En sak som slog mig när jag sökte länkar till denna post är hur mycket material som gått förlorat när olika myndigheter och grupperingar lagts ner (t.ex. Verva och 24-timmarsdelegationen). Jag har kvar en hel del rapporter i pappersformat men det gör ju inte så många glada. Jag har tidigare skrivit om denna digitala dokumentförstörelse här.