Inte så kul ...

Vissa saker tar man för givet och det gäller inte minst sådana saker man använder varje dag. En sådan sak är toaletten.

Tänk hur det var förr i tiden! Toaletten var en torrtoalett som luktade illa och som måste tömmas. Hur kul kan det ha varit att vara latrintömmare i Stockholm en tisdag i januari 1897?

Toaletten fanns dessutom inte i närheten av sovrummet utan långt borta, t.ex. ute på gården eller i staden uppe på vinden. Med andra ord, du vaknar på morgon och vill gå på toaletten. Då måste du klä på dig, ta dig ut ur sovrummet och huset, promenera bort till dasset eller upp på den mörka vinden i ett kallt och illaluktande rum för att sedan ta dig tillbaka till sovrummet. Och det är i normalfallet! Ge en kort tanke på att ha tre barn som är dåliga i magen ….

Nej, kära vänner, en toalett i hygienisk porslin på bekvämt avstånd från kojen i ett uppvärmt rum och som dessutom snabbt forslar bort fekalierna det är en riktigt billig vardagslyx!

2 Replies to “Billiga vardagslyx #8: toalett

  1. Intressant hur fel det kan bli ibland på google. Jag sökte efter köpa billig hemsida till företag och hittade detta inlägget i sökressultatt. Inte helt rellevant måste jag säga. Well well .. tänkte bara berätta 🙂

Comments are closed.