Börjar det bli dags att bli gammal?

Svaret torde väl vara ja för oss alla men kanske mest för oss som just fyllt 50 år. Visst har vi (förhoppningsvis) många goda år kvar i yrkeslivet innan det är dags att bli gubbe på riktigt men att åldras är en viktig sak som man inte bör kasta sig in i huvudstupa och utan eftertanke.

Lyckligt då att det finns hjälp för oss som vill bli en glad gubbe om sisådär 15 år. Boken “Handbok för glada gubbar” av den alltid lika produktive Dag Sebastian Ahlander (ISBN 978-91-7424-233-1) samlar 109 goda och tänkvärda råd om hur man kan förhålla sig till livet efter 65.

I boken blandar Dag Sebastian handfasta och konkreta råd (“Tala inte i verbformen konditionalis”, råd 16) med djupare tankar, bland annat om hur man kan förhålla sig till de allvarliga sjukdomar som vi alla kommer att drabbas av förr eller senare.

Boken Handbok för glada gubbar är en insiktsfull och inspirerande bok. Det är också en rolig bok vilket är dubbelverkande: du blir en glad gubbe medan du läser boken och ett gott skratt gör att du ökar möjligheten att blir en glad gubbe även framgent (jämför råd 47)!

Köp en låda redan idag och ge bort till alla du känner som är på väg mot att bli gubbe!

 

4 Replies to “Handbok för glada gubbar

  1. “Gammal man gör så gott han kan”, har jag för mig är det gängse uttrycket. Glad sommar! 🙂

  2. Gott humör har du ju haft så länge jag kännt dig, till gubbe har du dock långt kvar….

    /awg

Comments are closed.