När det är sommar finns tid och ro att vidga sitt sinne med nya intryck. I folkbildningens tjänst kommer jag därför att under fyra veckor ge prov på en i Sverige säkerligen inte helt välkänd genre: kinesisk metal.

Vi går ut lite försiktigt med en subgenre som säkert flera i mitt flöde kan sympatisera med: kinesisk metalcore. Genren får representeras av “One Shot, One Kill” av och med Before the Daylight.

poster-1414940976

BTD bildades 2011 och har uppträtt vid flera festivaler i bland annat Beijing och Shanghai. Medlemmarna i bandet är Moli (sång), Brutal (gitarr), Ryanholy (gitarr), CC (bas) och Sam (trummor) (namnen är så vitt jag kan utläsa deras handles på Weibo).

På sin hemsida beskrivs bandet på följande (i våra öron något högtravande) sätt: “Deras musik kännetecknas av ungdomens okuvlighet och framåtsträvande. De skapar den nya tunga musik, vars gryning ungdomen kan bära vittnesbörd om.”

Enjoy!

4 Replies to “Kinesisk metal del 1 av 4

  1. Tack Johan! Alltid kul med nya influenser. Vet inte om dessa lär dyka upp i del 2-4, men om så inte är fallet vill jag slå ett slag för Chthonic. Chthonic kommer från Taiwan och jag hade turen att få se dem som förband till Satyricon på Debaser Medis (20/12-13). Makalös konsert! Ska bli intressant att se vad kommande delar innehåller! /Mikael

    1. Tack för kommentar! I denna lilla miniserie håller jag mig till fastlandskinesika band. Chthonic låter spännande! Jag ska kolla upp dem när jag sitter på lite bättre lina. Kanske grund för en miniserie om taiwanesiska metal? BTW: du vet att Sólstafir spelar på Debaser Medis den 14 oktober i år? 🙂

Comments are closed.