Uhuj nu har jag mycket att skriva om

6-7 oktober

(Jag har upptäckt att biblioteket faktiskt säljer kopior och inte alls riktiga filmer, som jag skrev tidigare.)

Eftersom Gustav bad om det ska jag berätta Amades historia 😀 kolon
I Pakistan är Cricket den enda sport man kan se på TV men Amade älskar kampsport så han gick med i en karateklubb. Som visade sig ha en stenhård sensei. Ifall en i gruppen inte orkade alla armhävningar fick alla gott börja om och ifall man misskötte sig behövde man kämpa mot alla andra i gruppen, tre minuter åt gången (med tur överlever man typ tre matcher på rad mot jämlika motståndare ifall man måste upp igen varje gång man vill ge upp). Fördelen med allt detta var att man blev mycket bättre än de från andra klubbar, som ofta valde att inte ens gå upp på mattan under turneringar. En gång så nådde Amade final, där han mötte en klubbkamrat som dessutom var hans kusin. Eftersom det var final fanns ingen tidsgräns på matchen utan en av dem behövde antingen ge upp eller bli knockad och deras sensei var fast besluten att inte låta någon av dem ge upp. Så efter mycket blåmärken och annat kom de överens om en plan. Nästa runda gick Amade och hans kusin upp och sparkade varandra samtidigt så att de båda föll till marken. Sensei blev såklart rosenrasande, så de båda steg av mattan tillsammans och samtidigt lämnade de klubben. Slut!!!!!!

Båda dessa dagar har det varit ovanligt mycket smog, både i himlen och här på marknivå. Ungefär så mycket att man kan se det omkring sig, att man känner det i halsen varje andetag och att man kan se rätt in i solen utan att bli bländad. Bara som en orange cirkel på den grå himmelen syns solen. Ska ta ett foto av det nästa gång jag ser det. Skulle vara ett väldigt häftigt fenomen om man inte visste vad som orsakade det.

Tack vare (läs “på grund av”) bristen på åldersgränser i Beijing kunde jag den sjätte oktober spendera tre timmar (2200 till 0100) på en plats där det fanns gott om gift att andas, gott om gift att dricka, och ett smärtsamt överflöd av extremt onjutbar musik. Det var lätt att be om apelsinjuice och cola (gratis dryck den kvällen hurr hurr durr) att skölja ner all smog med, men desto svårare är det att hålla andan i tre timmar, för att inte tala om den konstanta trumhinnetortyren. I slutändan kunde jag konstatera att jag slösat bort 50? på tre timmar jag hade kunnat ägna åt att se två filmer. Minst. Ursäkta min danska men s.k. nattliv är verkligen all underhållnings röuvhåol.

Hurra nu minns jag äntligen vad den mongoliska killen heter: Manduo (om du är britt eller amerikan, försök inte uttala det, för tydligen kan latinskspråkiga människor inte kruxet med d och uo i mongoliska). Han är lika trevlig som alltid så han och Amade och jag satt och käkade något oidentifierbart men oklanderligt smakligt som vi köpt från ett rullande gatukök och diskuterade etymologi (är det rätt ord om jag vill säga att vi pratade om språk?) och indiska filmer mellan klockan 0115 och 0220 den 6 oktober 2010.

Om man har trasiga sandaler så kan man gå och få dem lagade hos skomakaren. Det tar ungefär 10 minuter och kostar lika många renminbi. Verkstad och bostad i ett – på en yta som motsvarar lite mer än dubbelt så stort som mitt rum (?13kvm).

Ara, jag glömde att han också lagar väskor och kläder och gör nycklar och sådant för att dryga ut inkomsten från skorna, liksom.

Alright nu är min legal guardian tillbaka med papperen som krävs för att ansöka om permanent uppehållstillstånd. Hela historien kommer när det är över men jag kan spoila med at jag nu spenderar min fjärde dag illegalt i Kina.

Här är bilderna från det stället som Max tipsade mig om där man kan köpa affischer och stoff. Välkommen ned i hålan.

Precis innanför ingången till kombinerad juvelerare-musik-anime-något annat-affär hittar man ett par enorma trummor och ett gäng gamla bleckblåsinstrument i en trasig monter o.O Självkontroll för att inte baxa…. D:


Typ musikaffär eller något? Mycket trasigt och från bakom väggen hör man en falsk fiol spela.


Ett litet nördparadis döljs här innanför.

Jag behövde använda två flikar samtidigt för att skriva den här posten efektivt o.O Lååååångsamt internet gilar inte bilder T.T

4 Replies to “Uhuj nu har jag mycket att skriva om

  1. Du kan spela på din mungiga! För övrigt kanske munskydd är att rekommendera!
    Snart är du kanske legalt i Kina.

  2. Etymologi är läran om orden betydelse och historia. Lingvistik är språkvetenskap. 🙂

    Kul med många bilder! Tag hand om pappren! På varje papper finns stämplar och laseretiketter för ca 900 kr, oräknat mammas och mitt blod och svett: ordinarie handläggningstid för att få alla stämplar är 1+2+3=6 arbetsdagar. Vi fick dem på 0,5+0,5=1 arbetsdag genom en blandning av vänlig övertalning, vädjan till handläggarnas godhet och referenser till att förlora ansiktet …

    Hoppas allt går bra imorgon!

Comments are closed.