Spökstaden Beijing och Street Fighter

Nannananna…..

Nu märks det att det är lov för fler än oss studenter, halva matsalspersonalen är försvunnen och med de de bästa maträtterna skolan brukar erbjuda. Jag har hört att matsalen kommer stänga ner helt vilket avsevärt kommer försvåra sökandet efter föda. Vissa påstår att man måste bygga upp ett lager av kakor och nudlar från Chaoshifa, för under minst tre dagar kommer varenda kines med en släktmedlem stänga in sig i hemmet och skjuta raketer ut genom fönstret.

Att kineserna ser fram emot denna högtid med sådan entusiasm måste bero på att de annars ytterst sällan har chansen att umgås med sina nära, för efter vad jag har hört äter de ingen speciell mat (utom jiaozi, vilket är basföda året runt…) och utför inga ceremonier för att liva upp stämningen, som att leta ägg eller dansa runt ett låtsasträd. Vad lite nöje de kan få av vårfestivalen lämnas ännu mindre åt utlänningar och andra rotlösa i Kina.

Men en del roligt att göra finns det ändå. Idag, som genom en slump, blev jag inbjuden av Amade att följeslå honom och hans arabiske vän (som jag än ej har lärt namnet av) till en arkad i Xidan där vi spelade Street Fighter 4 och ?? (engelsk titel King of Fighters (tror det var nummmer 13) men jag föredrar det kinesiska quán huáng). Tyvärr fick jag spö av datorn men med hjälp av lite nybörjartur kunde jag ge Amades vän lite pisk 😀

Denna Arab har ett väldigt underligt hem i dorm4. Han har en stationär dator fylld med film och bilder och en Ps3 på golvet. Den kör vanligtvis inga cd-skivor utan bara nedladdade kopior av spel som är lagrade på en hårddisk XD Lite mer träning i Street Fighter kunde man iaf få innan värden somnade och jag och Amade smög ut.

Sedan var det en viss slovak som var lite ensam eftersom hans rumskamrat har åkt till Hongkong på obestämd tid så kvällen avslutades med film 😛

2 Replies to “Spökstaden Beijing och Street Fighter

  1. Köp svensk mat på Ikea, som pappa sa igår! Lägg upp ett lager med ost,knäcke etc och ät dig ohungrig! Sätt på cykelhjälm när du går ut i raketregn!

Comments are closed.