WingChun-Nunchuk laoshi

Tada! Eftersom jag fick förfrågan om att skriva mer om personer jag möter så skriver jag idag om en av gympalärarna på skolan – WingChun-Nunchukläraren som jag studerar under måndag, tisdag, onsdag och torsdag. …….

Humm så vad ska jag skriva….. “det första man tänker på” kanske är en bra början. Kanske? ….vi kör på det.

Det första man tänker på när man möter Cheng Laoshi är att han är no-nonsense. Men inte no-nonsense som en amerikansk militärsergeant hämtad ur en film, nej, mer som “jag bryr mig inte om nonsens för det är ni som inte lär er”. Intrycket förstärks av att han alltid har halvöppna ögon och visar de nya rörelserna med ett frånvarande intryck i ansiktet innan han säger “Naow u do it. A hundred timezah.” och en gång sade han till mig: “U will not bee guud even if I train u 10000 timez”, vilket -faktiskt- är ett ordspråk och lyckligtvis tror jag att jag har lyckats ändra hans inställning till mig som elev eftersom: alla lärare gillar entusiastiska elever. Ta Amade som exempel, tack vare hans entusiasm kan man ibland hitta honom och laoshi träna på fotbollsplan även när det inte är lektion och när jag och Amade frågade honom varför han inte lär ut stav så sade han att om vi fixade stavar så skulle han lära oss trots att det inte finns någon kurs i det. Att han uppskattar elever som vill lära sig upfattades som ganska överraskande om man bara sett honom likgiltig och lätt uttråkad under tre veckors lektioner ^^

…… hmmm…. *läser posten*, *tänker tillbaka till nians svenskalektioner* …. nah, jag tror inte att Tove att tyckt den var så bra men vi får se om jag kan hitta någon att skriva om från utflykten till Doftens Kullar. Så ger jag mig på et igen imorgon.

God natt. Måste upp 06:20 imorgon för bussen går 7:20 ……

One Reply to “WingChun-Nunchuk laoshi”

Comments are closed.