Wangfujing och ??

Nu har ytterligare en slovak materialiserats. Det är Henris vän Miro som studerar i en annan stad (och har mycket schysstare dormitory än oss <.<) som har anlänt i Beijing för att spendera tid. Typ. Trevlig prick iaf. 😛

Idag var det roligt iaf för jag följde med Hannan och Amade och araben som jag fortfarande inte kan namnet på till Wangfujin som är Beijings största shoppingstråk. Helt oberörda gick vi nedför vägen tills vi nådde en ätpinneaffär (priser varierar mellan 28 och 1004 kronor ungefär) som vi svängde in till vänster om. Där finns ett jättestort (eller jättestort och jättestort men i alla fall) område med gränder och hus av små mat- och krimskramsstånd och där kan man köpa stensoldater och pipor och mynt och solfjädrar och masker å leksaksvapen och annat som till exempel i matväg fanns det nudlar och rissaker och sådana där söta brödbollar man kan köpa i Tyskland och friterad orm, fisk, räkor, krabbor, skorpioner, spindlar, insekter, grönsaker som ser ut som insekter och allt annat som kineser brukar fritera vilket är det mesta mellan himmel och jord. Tusenfotingar fanns det också kom jag på nu. Decimeterlånga. Orm var väldigt gott det såg ut som fiskpinnar för, det var friterat men det smakade väldigt lustigt, gott dock. Alla andra slags mer ordinära köttchuar fanns det också, som yangchuar och niuchuar och zhuchuar. Fick också tillfälle att avnjuta en söt, varm dryck med päron och plommon i. Har druckit det tidigare någon gång i Sverige minns jag.

Tada….massa saker att äta. De rör inte på sig när man äter dem, om de inte har dött av att ha en påle genom kroppen gör de nämligen det av frityren.

Krabba.

Amade lyckades övertyga en av kockarna att låna Amade hans kläder. Alla glada…

Dryck och nudlar…. :]

Sedan passerade vi två jättestora bokaffärer. I en plockade jag upp tecknade serier med ??? som är ett populärt barnprogram som någon jag gillar ska få när jag kommer hem 😛 Sedan plockade jag också upp samlade alla Drakkulor på kinesiska :] Ganska lätt läsning faktiskt och för 8,7 kuai per bok var det ett klipp ^^

2 Replies to “Wangfujing och ??

Comments are closed.