Metro 2033 och något eget

I tisdags natt avslutade jag boken “Metro 2033” av Dimitrij Gluchovskij (jag började läsa den i lördags… :P), en titel som flera kanske endast känner igen som spelet vilket är baserat på boken. Metro 2033 utspelar sig i Moskvametrons tunnlar efter kärnvapenkriget som har förstört jordens yta och Artiom, hjälten, måste ge sig ut på ett farligt uppdrag för att stoppa ett hot mot hans hemstation VDNCh, för att snabbt summera boken. Metro 2033 är skriven ungefär som en fantasybok – en resa, en utvald hjälte, en del våld och lite humor utströsslat här och där. Men samtidigt påminns man hela tiden om att boken utspelas i en postapokalyptisk värld – resurser tar slut, monster närmar sig ur tunnlarna och vanvettet likaså och på många sätt tyder boken på att en nattsvart framtid väntar karaktärerna, vare sig de överlever boken eller inte. Som tur är blir man inte deprimerad av de stundvis mörka och grymma partierna ur boken, utan snarare gör de den till en mörk ungdomsroman och en riktig sidvändare på köpet (fast notera att alla ungdomsromaner kan och bör läsas av vuxna också).

Lite annan notis jag vill skjuta in är att jag har börjat utveckla ett regelsystem för ett överlevnadsbrädspel med zombies. När det är färdigt kommer det publiceras på bloggen. Jag tar inspiration från AT-43, CoD WaW, och litee andra små spel, så se fram emot det ^^