Kinametal

Den enda musik man brukar höra är i Kina är antingen spelade för fem år sedan i Sverige eller lokalproducerat. Den lokalproducerade musiken är endast aningen bättre än den som är populär där hemma, och det mest på grund av gullighets- och lolfaktorn. Dansgrupperna är iförsig roliga de första tre gångerna man ser dem, men iaf, till poängen. Jag bestämde mig för att hitta lite ordentlig, golvskakande hårresande och njutbar kinesisk musik. (Nej jag har fortfarande inte besökt Bar13 där lokala metalband spelar.) Yahoo gav mig en del namn som jag har kollat upp på youtube youku, men ni borde kunna hitta dem på youtube.

Först har vi Frosty Eve med låten Throne of Misery (alternativt Assassins Contract eller Assassins Compact) Melodisk Dödsmetal, låter inte särskilt bra men inte så dåligt heller. Man märker tydligt att sångaren är bättre på growl än ren sång 😛

Härnäst är Ego Fall. Sången heter Spirit of Mongolia och är nog bland det knasigaste jag har hört, även för folkmetal. o.O Introt är nästan en minut långt 😛

Empylvers Old Boy. Alla deras låtar verkar vara ballader o.O och inte särsklt bra heller enligt mig men det kanske är någon av er som gillar dem.

Lacerate har gjort den här låten som heter Holy War. Jag tycker den var väldigt underhållande XD allt ifrån den seriösa albumbilden till den otroliga rösten och nyskapande riffen. Tycker det är roligt att det låter som en tjej som sjunger oxå. Kanske kan vara svårt att avgöra på asiatiska röster men iaf. Skulle vara kul om det var en tjej 😛

Happ så slutar vi med Ritual Day. Vet inte riktigt vad jag ska göra av det här bandet XD

Nu blev de ju faktiskt automatiskt sorterade efter hur bra de var enligt mig 😮 Om det är något jag ska skaffa så blir det nog Frosty Eve. Åsså ska vi se om jag inte kan få tips från Bar13 om jag någonsin kommer dit ……..

Hare.

2 Replies to “Kinametal

  1. Nu har jag lyssnat på Frosty Eve och det är helt klart för mycket growl för mig 🙂

    Ego Fall passar mig bättre. En sak som slår mig är att det verkar finnas drag som går igen i olika länders folkmusik, Kina, Sverige, Irland, …

Comments are closed.