Jag är tillbaka på internet!

Jag har funderat ett litet tag på en sak, har jag försummat bloggen på sistone? Kanske det, kanske kombinationen med att vi behövde köpa nytt internet nu förstärkte det intrycket. Hur kommer iaf lite historier från de senaste dagarna, i kronologisk ordning.

Jag har hört sägas att svenska är världens ondaste språk, men inte enligt farfar Rudi. Han kommer nämligen att tänka på julafton varje gång han hör svenska talas. Väldigt trevligt tycker både han och vi svenskar.

Så…. mitt nuvarande kinesiska namn är ?? vilket faktiskt är det akkurata namnet för “Mikael” så jag vill byta namn (därför skrev jag på armen….). Cheng Laoshi (WingChun/Nunchaku) tipsade mig om ett namn man kan ta, nämligen “???” vilket betyder “hästen som är som en drake”. Eldsprutande häst? Intressant iaf.

Yesh i so gangstah. Inte för att någon bryr sig, man kan kryssa runt i korridorerna i dormet eller gympahuset utan att någon bryr sig.

Så, det här är verkligen spännande faktiskt! Efter dagens nunchakulektion sade Cheng Laoshi att det i Mars 2011 kommer vara en kampsportsfestival i Hongkong, med en gren som är nunchaku! Han hoppas att skolan kommer förse oss med pengar att åka dit eftersom han vill att vi ska delta! Dock är det osäkert om skolan kommer sponsra det så i värsta fall får man betala resan själv, men ändå! 😀

Det här är väldigt rörigt. Bakgrunden är att Hannes hamnade i röra med att hjälpa en kinesisk vän med en teaterpjäs. Summan av kardemumman är att jag befann mig i ett konstklassrum på Beijings Geonånting universitet (tvärs över gatan) och såg på en korenask film och lyssnade på den allmänna förvirringen och skrev ned citat. Här är lite bilder jag tog därifrån iaf.

Forver alone. Amirite? Uppskattas bland den svenskfinska populationen i min vänskapskrets på skolan.

:/ Så sjön i parken var bara en halvmeter djup och den försvinner när temperaturen sjunker under 15 celsius.

6 Replies to “Jag är tillbaka på internet!

  1. Forever alone beskriver ganska många HoN-moment väldigt bra.

  2. Roligt att veta hur man uttalar ditt nuvarande namn! Bra att du är tillbaka!

  3. Ma1Ru3Long2 Typ ma som i lejonman, ru kan jag inte beskriva lätt och long som i långsam. Fast du vet ju redan hur det ska uttalas, jue XD

Comments are closed.