Euronalism, 13club och kata

Av någon anledning ser inte datorn min telefon så bilder kommer senare…..

17 december

Jag och Steve tränade inför den (har egentligen knappt någon aning vad det är egentligen) avslutning för kinesiska elever som vi ska uppträda på med vår kampsport. Idag gjorde vi klart akt tre och jag är ganska nöjd med all tre faktiskt ^^ Ska träna igen på söndag så att vi på måndag kan visa upp vad vi har.

Hannes och jag gick till Klubb13 för att se om några bra band ska spela inom en snar framtid. Vi upptäckte att imorgon skall det vara ett julfirande där 😛 Ska se om jag kan locka med några klasskamrater eller Matti…..

Gick till lilla Slovakien efter utflykten till Klubb13 för att titta på Boardwalk Empire…. kunde ropa lite saker på svenska åt MYRCO och avnjuta lite av de godsaker som Henris mor hade med sig hit (tydligen lurkar hon runt i Beijing, Henri håller sig helst borta från hennes affärer :P), det var ost och riktigt bröd och riktig korv och stark senap…..  kunde inte hålla borta tårarna av glädje ^^ Åsså dessutom lite surt godis till efterrätt 😀 Dessutom har Henri nu i kylskåpet julkaka, massa extra korv och ost och en svart specialite som han lovar att med livet bestraffa alla som rör utan hans tillåtelse XD

TIBET ÄR VÅRT! TAIWAN ÄR VÅRT! /KINA/ EUROPEISK MAT ÅT /KINESERNA/ EUROPEERNA! Weeee……

18 december

Den här lördagen bar med sig två mycket roliga utflykter….. först så mötte jag några klasskamrater (Amade, Henri, Lina, Furin, Philip, Pim och Pims flickvän (som är väldigt bra att ha med sig på sådana här resor, en gång fixade hon ju restaurang för vår klassmiddag)) vid Wudaokou, vi åt mat på den pyttelilla uigurrestaurangen som ligger väster om Wudaokou. Sedan åkte vi till Bejings enda laserspelsanläggning – “Startroopers”. Man behöver ta linje 13 till shenmeshenme West-stationen, åka buss 731 till ungefär mitt på linjen och sedan gå en bit genom ett bostadsområde innan man kommer dit ^^ Det verkar vid första anblicken vara ännu mindre än Cybertown i Stockholm, men insidan är så otroligt mycket större och vackrare XD (och underjordisk :P). Spelplanen sedan, är på en våning, ordentligt stor och nästan alla skydd är höga som en halv man vilket uppmuntrar till lagspel snarare än individuellt kringspringande. Det är 1600 yuan för att hyra banan en hel timme så vi funderar på att ordna klassens julfest där 😛 Å just det!! Stället ägs av svensk X-) Vid ingången står en uniformerad docka med en lapp där det står “väktare” och securitassymbolen på armen 😀

Sedan på kvällen så åkte (två svikare senare… -.-) jag och Matti till “13club” där, som jag sagt så ofta tidigare, lokala metalband spelar. Den här kvällen var det tema: ?????, alltså tema: utländska elevers band, det avr ett gäng female fronted band (utan growl dock), ett eller två popband och ett som helt var instrumentellt (instrumentalt?) (men tungt). Alla banden var koreanska eller japanska (fast ett hade en västerländsk trummis) och publiken behövde mycket uppmuntran för moshpit, något som å andra sidan vi nordeuropeer och mannen i pandakostym gärna hjälpte till med……

20 december

Nu har jag en rolig (på något sätt) historia att berätta. Steve, som jag känner sedan en nässmäll, studerar i översättningsavdelningen på skolan. Samma översättningsavdelning som skall ordna en föreställning för ett par andra avdelningar. Steve bad mig hjälpa till med hans nummer (som handlar om kampsport) och det gjorde jag gärna (föreställningen är på fredag, skriver mer då antar jag. Skälva numret består av en takwondokata, en karatekata och en koreograferad strid vi förberett själva, men det roliga i det här är att eftersom vi skulle vissa upp våra nummer för arrangörerna idag fick jag tillfälle att komma in i en kinesisk studentbostad (väggarna var renare än i dorm1 lol). Så fort jag steg in genom dörren blev jag och Steve stoppade av en ?? som sade “???????” (går inte går inte) men lyckligtvis blev han swampad av ett Steve och ett gäng tjejer så vi kunde komma in. Eftersom alla med uniform eller permanent bostad i en garderob vid ingången till byggnaden var ganska hotfullt inställda till mig fick jag och Steve börja. Kul med vår kampsportsshow är att vi får vråla hur mycket vi vill, och jag tror att i slutändan var alla 20+ tjejer och två killar som också studerar översättning ganska förstjusta över vårt framträdande… .något iaf ^^ Sedan fick jag illa kvickt packa mig ut ur huset igen ^^’ men i alla fall, hur det går under den riktiga föreställningen skriver jag om på fredag….. jag tror att kineser i allmänhet är väldigt rasistiska när det gäller nationalitet, extra med ögonformer och särskilt med andra hudfärger.

6 Replies to “Euronalism, 13club och kata

  1. Jaså, nu tror du att du är så smart va?! Men jag kan faktiskt kinesiska i hemlighet!!!!

    …dock vet jag inte googl…JAG översatte den rätt!? Or did it..I!!

  2. God jul!! Jag har skickat vidare din hälsning till brian och cissi :)))

  3. Jadu Harald, du gör bäst i att ???????? Moahahahahha.

    God Jul på dig med! Jag ahr skickat julkort till SVerige som förmodligen kommer börja levereras när skolan börjar igen… 😛

  4. God jul! HOHOHO! Watch out! Santa will find you, wherever you are hiding! HE’S WATCHING YOU!

  5. Du får se till att INTE spöa mig i karate sen! jag hoppade över den senaste graderingen, så jag är kvar på grönt bälte 🙁 Om jag jobbar hårt nästa termin kommer jag förhoppningsvis ha ett bälte högre en dig 😉 Faaaast du och dina nunchucks kommer bli svårslagna 😉

Comments are closed.