Frisbeeturnering!

Otroligt varmt och mycket åska. Vi har alltså ett… högtryck?

Nåväl, härmed förklarar jag en en vecka försenad post om frisbee uppladdad!

Förra helgen upptogs upptogs helt av Beijings frisbeeturnering. Jag, Steve och Manuel kunde på grund av intressebrist inte slutföra våra ursprungliga planer  om ett eget lag, utan spelade med ett kinesiskt lag från Beijing, Hangtime. Hangtime är det minst ambitiösa av Beijings tre officiella lag, det bildas två veckor innan varje turnering och upplöses dagarna omdelbart därpå. Således vann vi en av sju matcher 😛 Laget har drivits på detta vis i sju år av en man vid namn Yan. De två andra lagen från Beijing är Beijing Bang och Big Brother (nästan bara utlänningar, beijings bästa och också arrangör av turneringen). Vi spelade mot Tianjin Speed, Air Kazak, Xinjiang, Guangzhou, ett söderländskt lag från ett universitet för geologiska studier och två gånger mot laget “?”. Utländska lag ( de få som finns) spelar i en separat liga, men finalen slutar alltid med Big Brother mot Big Brother. Kinesiska lag är tillåtna att ha utländska spelare, men endast två på planen samtidigt. De bästa två (Tianjin Speed och Hong Kong) var dock helt kinesiska. Annars hade lagen alltid ett par utländska spelare, som Hangtime, eller drevs av ett par utlänningar, vilket var fallet med alla vi spelade mot förutom Air Kazak och Xinjiang.

På lördagkvällen var det middag. Tillställningen sammanfattas bäst genom att jag tycket synd om den som behövde städa… Maskerad, tårtkrig, mat och dryck i överflöd (bokstavligt talat). Det mest uppseendeväckande var nog ändå flickorna från Beijing Bang som fångade in frisbeespelare av hankön för att sedan finna ut hur mycket öl det rymdes inuti dem (annars hotade tvångsmatning). Jag lyckades undvika denna förskräckliga fasa men Yan var inte lika tursam (se bild).

Det fanns två finaler i denna turnering. Först var det utlänningarnas, Big B mot Big B, så ingen brydde sig särskilt mycket. Efter det stod striden mellan Hong Kong och Tianjin Speed – de eviga finalisterna. Tianjin vann i fjol, således var Hong Kong favoriterna och vann också. Väldigt bra match, de fick alla andra lags taktiker och spelvilja att blekna i jämförelse.

Jag hade turen att möta en historisk personlighet under turneringen, nämligen mannen som införde frisbee i Kina. Han är en före detta lagtränare från USA och är närmast att beskriva som alla kinesiska frisbeespelares patriark, eftersom han har själv tränat flera av de kineser som idag driver lag (tex Yan), likaså hans elevers elever. Hur som helst, påpekade han, angående finalen att egentligen är endast Tianjin KINAS bästa lag, då Hong Kong ofta åker till turneringar runt om i världen och har utländsk erfarenhet….. Å just det, han klär sig som en luffare 😛

Allt i allt – oerhört lyckad helg och ojämförbart välplacerade 300 yuan.

 

3 Replies to “Frisbeeturnering!

  1. Låter som en helhelg! Och vad är väl i sådana sammanhang en sådan obetydlig summa som 300 yuan? Intressant med påpekandet om att vara KINAs bästa lag. Ser vi tankarna hos de sista Ming-kejsarna sticka upp huvudet månne?

Comments are closed.