Risken med att dricka för litet och den gamla framåtandan

Plopp, knopp, hopp, flopp, sno…. idag har jag två roliga och intressanta anekdoter att anteckna som del i mitt arv för efterkommandes kunskap och bildning.

Först har vi: Risken med att dricka för litet, som handlar om kycklingtjejerna. Har jag presenterat dem än? Jag kan inte minnas så jag gör det nu. På matsalens tredje våning finns det flera olika restauranger (tänk gatukök på rad) och i en av dessa är det två tjejer som förbereder soppor och räcker kunder maten över disken. De är båda från Haerbin och således långa för kineser, ingen av dem har universitetsutbildning, en av dem är gift och de mesta de säljer är av kycklingkött så därför kallar jag dem för kycklingtjejerna.

Nå, idag när jag beställde mat så stod jag och Amade som vanligt och pratade med dem ett slag, dels för att de är vänliga, dels för att de ger en gratismat. Den äldre var inte där så vi frågade den yngre hur detta kom sig. “Åh”, sade hon, “igår kom en vän hit på besök så vi tre var ute hela natten och drack öl.” “Jaha”, svarade vi gentlemannamässigt, “det låter trevligt och nu förstår vi verkligen varför du har huvudvärk.” Uppmuntrad av denna omtänksamhet berättade hon i detalj för oss hur mycket de hade spytt tillsammans.

Ännu mer gentlemannamässigt, men fortafarande ej ansträngt, svarade vi båda som med en röst “Nämen oj! Kan man våga fråga hur mycket du drack egentligen?” (Minns att den gratis sojabönsmjölken hägrade!) “Ojoj”, sade lillasyster, “det var så mycket… hela FYRA FLASKOR ÖL!!!” ???? ????????????Minns att detta var kinesisk öl också. Nå, nu vet ni alla riskerna med “addicting in the alcohol”.

Vi fick vår sojamjölk oxå :3

Den andra historien är: Den Gamla Framåtandan och är väl snarare en personstudie än en historia. Ni minns den gamla fjäderbollssparkande sextioåringen från en påst en månad sedan? Om ni inte gör det får ni gå tillbaka och läsa. Hur var det nu…. jo, med honom ska jag göra en spelar modifiering av klassen pensionär till Svenil Rollspelet. För att sammanfatta tycker denna modifierade pensionär att allting gammalt är dåligt, förutom han/hon själv eftersom denne förespråkar allt nytt och därför cyniskt uttryckt förtjänar sin existens. Dessutom besitter dessa pensionärer en entusiasm som man bara måste älska… för om man inte gör det så avskyr man dem! Lyckligtvis beundrar jag fjäderbollssparkarens livsentusiasm, men rättfärdigar det hans usla musiksmak och stundom otroligt fördömande inställning mot allt som funnits längre än 20 år?

Känner mig mer nöjd med hur jag framställde den första anekdoten än den andra, men ni vet hur det är: man skriver en timme och så är man inte anställd journalist så då får version ett räcka oavsett vad :3

4 Replies to “Risken med att dricka för litet och den gamla framåtandan

  1. fyra flaskor öl under en hel natt, det låter ju väldigt jobbigt 🙂 … jag minns i Hangzhou när vi var ute och åt på kvällarna och sällskapet alltid fick in folköl, eller ännu svagare när vi beställde in kinesiskt öl …

  2. Se detta var en ovanligt lärorik post. Kycklingflickorna vill jag visst minnas att du nämnt någon gång alldeles i början … tror jag det var …

  3. Förresten är det farligt att dricka för lite och för mycket!

Comments are closed.