Resa och nationaldagsfirande

Jag tycker mig ha märkt på sistone att inte bara jag, utan också mina läsares intresse i bloggen har minskat avsevärt. Nåja, nu skall det skrivas. Idag har jag två ämnen att ta upp. Först är den andra resan till en kinesisk bondgård och sedan har vi naitonaldagsfirandet.

Denna helg var andra gången jag, Andrej och Henry följde Shanshan till en kinesisk bondgård över dygnet. Denna gång drog vi med oss Steve. Mycket lamm åts och många goda skratt hades, tyvärr minst för Steve eftersom han tyckte “att det inte fanns något att göra” och gick och lade sig fyra timmmar innan oss andra, vid tolv ungefär.

Nationaldagen firades först av mig och Alicia i klassrummet då vi sjöng nationalsången, ritade på svarta tavlan, bjöd alla på pepparkakor och undervisade folk om Gustav Vasa. På kvällen var alla svenska medborgare inbjudna att kombunerat fira nationaldagen/midsommarafton på ambassaden. Första gången ambassaden gjorde något för oss 😛  Så jag, Alicia, Hannes och Philip åkte dit och avnjöt gratis svenska, dyr mat och dryck. Kunde hälsa på Fredrik också och mötte flera intressanta personer. Var lustigt att se hur många svenska män som har kinesiska fruar. <.< Tror jag börjar bilda mig en uppfattning att i Sverige är det alltid sett med blida ögon att folk tar sig utländska äkta hälfter. Anledningen till detta kanske jag listar ut någon annan gång.

6 Replies to “Resa och nationaldagsfirande

  1. Första bilden är jag, Steve, Andrej och Henry som poserar för kameran. Den andra är ett foto som Andrej tog av Shanshan men som visade sig bli mycket bättre än väntat. Det tredje är utsikten från gårdens port. Fjärde är naitonaldagsmaten, femte är ett foto från ambassaden, på muren står ambassadören och håller ett tal.

  2. Bloggen är ju det bästa var gång du skriver! Öppnar datorn var dag för att se om du skrivit något!

  3. Vi har ju inte pushat så mycket för bloggen rent allmänt så det kan väl förklara att inte hundratals läsare är här. Dock ska du veta att vi i den närmaste kretsen ser fram emot varje ny post med spänning.

    Frågan är vafför folk inte kommenterar mer >:->

Comments are closed.