Beijingviolinen

Idag, på väg hem från att ha sprungit runt skolan, hörde jag det svaga men omisskännliga ljudet av en fiol. Inte ens på Sveriges gator hör man en soloviolin särskilt ofta så jag följde musiken till dess källa. Till min lättnad var det inte som jag befarade, att de spelade klassisk musik ur högtalarna på skolan utan det var en alldeles äkta kinesisk spelman som stod på parkeringen framför matsalen och spelade. Han hade en liten publik som stod och lyssnade, och han frågade alla som kom att lyssna varifrån de kom. Tyvärr kunde han inga svenska låtar och inte heller kände jag till några av de visor han spelade men jag använde mobilen för att spela in stycken av hans lilla konsert. Beijingviolinen del 1

2 Replies to “Beijingviolinen

  1. Vilken fin musik han spelade! Den låter väldigt västerländsk tycker jag,

Comments are closed.