??, Doftens Kullar

Är mer som berg faktiskt. De är kända för att under ett par dygn under hösten är alla träd röda och bergen står i brand. När vi var där idag var endast ett par röda. Utanför ingången som leder in till själva parken finns det en gata som heter “???” vilket betyder “handelsgatan”, ett gatlopp bland frukt och mat och varor man lockas att köpa. det finns god torkad kiwi och sockervadd för tre spänn och en butik som säljer vapen. Jag och Amade passade på att sno åt oss varsin stav. När man sedan kånkade runt på de där stavarna upptäckte man hur många som visade sig kunna hantera dem när de vill pilla på stavarna. det var en gumma som berättade att “för länge sedan tränade jag minsann med de där”. o.O Knasigt med folk.

Bland Doftens Kullar finns det flera gamla ruiner från forntidens storslagna byggnadsverk. Jag läste på några av skyltarna med fakta om ruinerna, men det mesta var samma sak: Uppfördes för tusen år sedan tillägnat [lägg in person med titel] har [lägg in konstform] av [annan person med titel]. Brändes ned av [sätt in valfri utländsk eller lokal armé]. Slut. :/

….. man märker på flera platser att de renoverar alla byggnader…… det är ruiner i bakgrunden på bilden.

Yes! Fräscht och nybyggt, med fåglar under taket och cement som håller ihop golvet pensionärerna står på.

De svarta ekorrar som förekommer i parken är nästan tama. De kommer så nära att man precis inte kan röra dem, förutsatt att man har nötter att muta dem med såklart….

Till sist en bild från utsikten över Beijing från Doftens Kullar. Man ser att smogen skymmer sikten litet, men inte så farligt idag. Om man ville kunde man köpa röda band att hänga upp i träd, förmodligen för god lycka.

Även om inte hela klassen följde med på resan så märktes det idag vilken god stämning det är i vår klass. Furin, som förra veckan valdes till klassledare inför resan blev idag dessutom utnämnd till “Fearless Class Mother” eftersom hon hela tiden oroat sade till alla vad de inte borde göra 😛 Alla drev uppför berget och jag fick tillfälle att diskutera SC2 med en Pimm, som e från Holland. Romeo, äldsten i klassen med sina 55 år, såg det som en utmaning att komma till toppen på berget eftersom alla kinesiska åldringar gjorde det. Tyvärr vägde mångna år av rökning i slutändan för mycket och han var tvungen att ge upp :/ På vägen hem sov hela klassen i bakändan av bussen ^^

Idag är det den 27 så jag gick till Run run Shaw och fick äntligen ut mitt nya visa! Efter 24 eller något dagar olagligt i Kina! JA! Gick och sjöng “I will get my visa, I will get my visa today, I am not illegaly in China anymore…” när jag hämtade ut passet :P:P:P

2 Replies to “??, Doftens Kullar

  1. Ahaha jag har precis låst in passet men jag tar ett foto idag så kommer det upp imorgon.

  2. Vilken bild av Kina! Rolig läsning.

    Hurra, hurra för att allt löst sig med det visum, äntligen och till slut. Vad glad jag blir! Kan vi få se en bild? 🙂

Comments are closed.