Skolans sportfestival – ????????????????

Skolans 31sta sportfestival är en (förmodligen i likhet med föregående) underlig tillställning eftersom det är lika mycket ett tillfälle att på lättsamt vis testa sina friidrottsförmågor, så är det också en ursäkt. En ursäkt att ordna parader och uppvisningar på ett sätt bara en gourmand skulle planera det. Det hela började med att ett gäng elever från varje institution) på skolan paraderade runt fotbollsplan. När en grupp nådde ytan framför de viktigaste (förmodligen rektor et c.) åskådarna gjorde de halt, utförde en liten självplanerad manöver och hojtade ett par stolta slagord innan de fortsatte och tog sin plats på fältet.

Det var också ett par av dessa grupper helt bestående av lärare och till och med sjukhuspersonalen gav en imponerande föreställning. Den grupp som skulle visa upp skolans utländska studenter tilläts tyvärr inte manövrera kring och ifall man bara skulle döma efter den skulle majoriteten av elever på skolan vara från Afrika, snarare än Ryssland och USA. Men de vinkade med flaggor och såg alla rätplacerade och uppstramade ut, förutom de två flaggstängerna som gick och hukade längst bak…..

Sedan var det gott om annan föreställning på gång också (efter nationalsången såklart), drakdans och hejaklackstjejer med solfjädrar, 72 svärdssvingare och 525 skuggboxningsutövare.

Jag borde väl skriva lite om sporterna också? Det visade sig att ingen av oss som skulle stöta kula visste egentligen hur man gjorde, så störst kom först, men jag var nöjd för jag stötte längre än vad jag trodde var möjligt för mig och dessutom fick jag två supportrar från Göteborg och Hongkong som hejade på mig 😛

En klasskamrat satte nytt skolrekord i höjdhopp med mer än en decimeter… 1,97meter.

One Reply to “Skolans sportfestival – ????????????????”

  1. Najs. Lejondans, svärd och jag vet inte vad. Verkar vara full rulle. Bra att du inte fick kulan på foten i vilket fall. BTW, ordet du söker är institution 🙂

Comments are closed.