Valborgsmässoafton och första maj

Finns 25 bilder i botten på den här posten :]

Den här helgen var väldigt rolig och intressant men börjar redan i måndags, då Shanshan frågar om inte jag, Henry och Andrej vill följa med på en utflykt organiserad av  “en studentorganisation”. Hur som helst väljer vi att blint lita på henne och anmäla oss, genom henne. Morgonen nästa lördag kunde vi fortfarande inte berätta för de som frågade vad vi skulle göra den första maj eftersom vi fortfarande inte hade någon aning själva….

Men klockan 3 gick vi till mötesplatsen och där befann sig redan hela gruppen – omkring 20 kineser och oss tre europeer :3 Alla in i den lilla bussen och iväg….. till vi nådde vår destination – en bondgård! Familjen som bor där hyr ut rum och driver på så vis ett vandrarhem. Men vi hade fortfarande ingen aning om var den ligger. Följande kväll använde vi tre oss av solen och ljusskenet, som förmodligen var Beijing, för att fastslå att gården ligger söder om Beijing i alla fall.

Vandrarhemmet var minst sagt spartanskt (t.ex. en duschkabin, två hål i golvet som toaletter, två handfat för alla att dela på och dessutom var alla rum som inte var förråd allt-i-allo-utrymmen. Europeernas sovrum användes som middagsrum för fyra andra inneboende. På tal om det bodde jag, Henry och Andrej ensamma i ett rum, tre personer på två sängar, medans alla andra gäster bodde åtta i varje rum – med en säng… å andra sidan, klockan två på natten var nog många kineser glada över att det på detta sätt var inrättat. Mer om natten senare. All mat lagades av sonen i familjen, men han lyckades svänga ihop en allt annat än blygsam middag för mer än 30 människor.

Kineser älskar att leka lekar på samma sätt som man gör på konfaläger, dock tycks de kinesiska lekarna vara mer inriktade på verbal förmåga än psykisk eller fysisk, hur som helst lektes det en del sådant efter maten och också sedan runt lägerelden som tändes…. på trottoaren utanför huset. Äpplen stektes, smällare kastades i mängder (alla mina 150+ <.<), ballonger skickades iväg och brinnande pinnar svingades av de som kunde använda nunchuks.

Vid det här laget ungefär borde alla gå och lägga sig inom en halvtimme för att vara i god form inför söndagsutflykten och hemresan, men….. om man för första gången skall övernatta på en kinesisk bondgård vill man väl se så mycket av den enda natten som möjligt? Jag vet inte vad värdinnan tror om europeer nu, efter att ha sett oss gå och lägga oss tre gånger samma natt, men varje gång stiga upp igen efter fem minuter för att ta en lång promenad på landsbygden, ha vattenkrig, eller sitta på gården drickandes glögg och försöka egga sömnlösa kineser att göra det samma.

Hon tyckte det var väldigt lustigt att vi dessutom var först att vakna, och utan att uppvisa för stor trötthet kunde intaga frukost (gott men fick en att längta efter Sverige) och sedan åka till— vad hette det nu igen? Fenixberget? Fenixkamskedjan? Aja, det är ett gäng mycket branta berg som drar många turister, för sin utsikt och färre turister för de många åskstormar som samlas där. Personer man kan se närmare på vissa foton är först en förmodligen blind katt som vilade i ett av templen på berget, sedan en spågubbe i bakgrunden med Commander i stråhatten i förgrunden och sedan Shanshan som bestiger drakhuvudet (det är så stenen kallas).

Däremot så sov alla på grund av platsutrymme inte så gott i bussen på väg hem. Hejdå allesammans… ses nästa månad kanske?

2 Replies to “Valborgsmässoafton och första maj

  1. Roligt äventyr. BTW, nästa gång du går till antikmarknaden så kan du väl köpa alla gamla fotoalbum (samma typ som jag köptet, dvs. pre-1912) du hittar 🙂 Hör gärna av dig för mer detaljer!

Comments are closed.