Kampsport, regn, hyra, iPad, SWBF2 och arkaden

Fredag 17

Idag regnade det hela dagen också, fast inte många verkade bry sig så mycket om själva regnet, utan snarare om den plötsliga kylan som kom med det. Nästan alla försäljare på gatorna runt Wudaokou stod och huttrade och många studenter med. Det såldes levande hundvalpar på gatan. Undrar vad PETA skulle säga om det?

Så jag och Henri och Cameron och Amade var på den kombinerade Kunfu-tennisklubbens infårrmattjonsmöte. Det finns tre lärare där, en som håller i taiji och de båda andra håller i lite andra saker. En av dem har varit eller är tydligen kinesisk mästare inom någon gren av kampsport. Mesta delen satt vi bara och kollade på filmlipp från vad vi kommer få göra eller från något coolt som någon av lärarna gjort, det blev tyvärr lite långtråkigt i slutändan. Så jag förstår lite varför de bara brukar ha 10 elever i varje klass. 😛 Men det var kul att när de skulle visa film med svärdkonster så började de med en sekvens där en figur från ett fightingspel utförde en serie slag och sedan en film med en riktig människa som gjorde samma rörelser (missade att fota T.T)

Det var en i publiken som frågade om vi skulle få sparra (förklaring av ordet “sparra” följde). Läraren tog upp han som hade frågat och satte handflatan mot hans panna. “We only fo this” sade läraren. “Because if you punch me I will punch you faster and we will both be hurt”. Jag tänkte: “ROFLOL!”

I slutändan anmälde jag mig till “WingChun” eftersom den filmen var coolast (en massa rakade muskelknuttar som fick spö av en blond liten snubbe och en kinesisk tjej) och så kan man ju alltid testa svärd eller nunchakus. Nunchakus verkar roligare 😛

Datorerna på skolan verkar vara 13 år gamla.

Så igår fick jag och Cameron veta hur det kommer gå till ifall vi vill bo kvar i dormitory 4. På söndag ska vi betala 3000 yuan som kommer räcka för hyran ända fram till januari. Hm. Hoppas bara att jag kommer kunna få pengarna innan söndag. Annars får vi se vad som händer, man vet aldrig riktigt vad som händer i Kina.

Ali visade sin nyligen levererade iPad för oss idag. Ingen kopia faktiskt, han hade beställt den från ett företag i Shanghai. Det lustiga var att han hade köpt den utan att veta vad han skulle med den till <.< Så jag och Cameron föreslog att han skulle använda den till att skriva kinesiska tecken med fingret på lektionen. Får se om han gör det.

Spelade Star Wars Battlefront 2 på xBoxen idag ^^ Det är lika lätt på box som på ps2 (45-1 i kd :P) men det hemliga stället i cantinen i Mos Eisley finns inte på xbox o.O Kanske bara finns i ps2 versionen <.<

Man blir trött på maten i dining hall efter ett tag så igår följde jag, Cameron och Henri med Amade till en restaurang han ofta besöker. Anledningen till det är att som muslim måste man vara försiktig med var man äter, och blir således lätt stamkund på vissa restauranger. Maten var apgod, speciellt nudlarna. Gå norrut från Wudaokou på vänster sida av gatan så kommer du till restaurangen. Pytteliten och insprängd mellan ett par andra inrättningar.

Efter maten gick vi till arkaden i ett av köpcentrumen i Wudaokou. Både Henri och Amade var väldigt tveksamma till att köpa polletter men det avr inte så svårt att locka dem till att spela zombiespelet på arkaden XD Vi kom till slutet av lvl2 allt som allt. Vi testade också det virtuella hopprepet. Så här går det till: Man står på en platta och framför en finns en cirkel med dioder. Ljuset börjar vandra runt cirkeln och man skall hoppa när ljuset är vid botten av cirkeln. Ljuset accelererar väldigt snabbt så man klarade ungefär 4-5 hopp. 😛

Såg filmen Ip Man också. Kinesisk från 2007. Om man bortser från de små stänk av, ska man kala det propaganda, som finns (typ “jag vill se om kinesisk eller japansk kampsport är mäktigast” eller “ni japaner som missbrukar våld” (hur man nu gör det?)) så är Ip Man en bra film om krigarheder. Inget hollywoodstuk heller så det är bra.

Söndag 18

Verkar som om de fortfarnde har problem i systemet, för idag slutade våra kortnycklar till rummet fungera igen. Men tjejen i lobbyn kunde kolla upp att vi ska betala räntan på söndag så det var lugnt.

3 Replies to “Kampsport, regn, hyra, iPad, SWBF2 och arkaden

  1. @Gustav: + Att få 5-shotta Darth Maul.

    @Mor: Nah det var nog nästan under 20 grader faktiskt.

  2. Hur kallt är det när kinesiska försäljare står och huttrar? Säkert över 20 grader i alla fall, eller?

Comments are closed.